Adem- en ontspanningstherapie

Een opgejaagd gevoel, hyperventilatie, slaapproblemen, stress, concentratieproblemen en rug- of nekklachten zijn slechts een aantal gevolgen die in relatie kunnen staan met een te hoge lichamelijk- en mentale spanning. Belangrijk is het dan om te leren omgaan met een te hoge spanning met als doel deze te verminderen of zelfs in zijn geheel te verhelpen. Wij helpen u graag hierbij! Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn om bij onze gespecialiseerde fysiotherapeut adem- en/of ontspanningstherapie te volgen. 

Wat houden deze therapievormen in?

Ademtherapie
Het herstellen van de natuurlijke ademhaling bij een verstoring van de adembeweging. Deze verstoring kan veroorzaakt worden door lichamelijke klachten als longproblemen, maar ook door lichamelijke en geestelijke spanningen. 

Ontspanningstherapie 
Het verminderen van lichamelijke spanningen. Vaak worden deze lichamelijke spanningsklachten veroorzaakt door stress, burn- of bore-out problemen. Door deze spanningen ervaren mensen vaak diverse klachten: 
• hyperventilatie, angststoornissen en paniekaanvallen 
• chronische pijnklachten 
• vermoeidheidsklachten 
• slaapproblemen 
• overbelasting klachten als een muisarm, hoofd- nek- en rugpijnen 
• spanningsproblemen ten gevolge van hart- en longziekten 
• andere klachten, waarbij er geen duidelijke lichamelijke oorzaak gevonden wordt (medische term SOLK) 40% van de patiënten die de huisarts bezoekt valt in deze groep.

Onze behandelmogelijkheden zijn:
• Progressieve Relaxatie volgens Jacobson
• Autogene Training
• Biofeedback
• MindfullnessOntspannen gaat niet altijd vanzelf
Ontspanning en rust is essentieel voor het goed blijven functioneren van ons lichaam. Ook als voorwaarde om te kunnen herstellen van andere klachten is een ontstrest lichaam van belang. Helaas is dat geen vanzelfsprekendheid. 

Geriatrieteam plus
Wagenaarstraat 157, Geleen
T 046 - 474 53 48

Afspraak maken adem- en ontspanningstherapie
U kunt zich aanmelden voor deze behandelmethode door op onderstaande button te klikken waarna het contactformulier in te vullen en te versturen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een passende afspraak. Natuurlijk kunt U ook telefonisch contact opnemen met 046 4745348 of mailen naar info@fysiovision.nl In alle gevallen zullen onze collegas van de front office ervoor zorgen dat u snel en bekwaam geholpen wordt.

Klanten beoordeling

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysiovision is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
[JS_CODE_0]Patiëntenportaal Fysiovision
Als patiënt van Fysiovision heeft u toegang tot het SpotOnMedics patiëntenportaal, uw persoonlijke digitale portaal.

Rugcentrum plus
Geriatrieteam plus
Hoofdvestiging  
Wagenaarstraat 157, Geleen
T 046 - 474 53 48
openingstijden >

Schouder- armcentrum plus
Enkel- voetcentrum plus 
Frans Erenslaan 103A, Geleen
T 046 - 474 6 134
openingstijden >

Knie- heupcentrum plus 
Jos Klijnenlaan 685B, Geleen
T 046 - 457 45 87 
openingstijden >

E info@fysiovision.nl  

Afspraak maken