Zorg in beweging en gerichte aandacht

Ons team van gespecialiseerde fysiotherapeuten heeft één gezamenlijk doel: Het leveren van de best mogelijke zorg aan de ouder wordende patiënt. Niet alleen de klacht aan het bewegingsapparaat, maar de volledige gezondheidstoestand van de patiënt wordt in kaart gebracht. Hierbij kunt u denken aan de woonsituatie, de voedingstoestand, het algemeen welbevinden, het sociale netwerk, het medicatiegebruik, de mobiliteit en de zelfstandigheid. 

Het Geriatrieteam plus werkt nauw samen in een multidisciplinair team. Hierdoor zijn de lijnen kort, kunnen we snel meerdere specialisten inschakelen en hebben we op structurele basis overlegmomenten. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan de thuiszorg en informele zorgpartners zoals ergotherapie, logopedie, diëtetiek en medisch specialisten ouderenzorg. Met regelmaat worden er tevens overleggen bij huisartspraktijken gehouden waarbij zowel de praktijkondersteuner huisarts als alle betrokken disciplines aansluiten om de gezondheidstoestand en gerelateerde vraagstukken van de patiënt te bespreken. De hulpvraag van de patiënt staat in het behandeltraject centraal. De patiënt en zijn omgeving hebben (waar mogelijk) regie over hun eigen behandeltraject, waarbij de geriatrie fysiotherapeut als coach fungeert. Het belangrijkste doel is het bevorderen van zelfredzaamheid en autonomie. Zo lang mogelijk en zoveel mogelijk de dingen zelf blijven doen in uw eigen vertrouwde omgeving.

Zelfredzaamheid

De geriatriefysiotherapeut is op de hoogte van alle facetten binnen zijn vakgebied en draagt zorg voor preventie, advisering en behandeling van kwetsbare ouderen, cliënten met een hoge biologische leeftijd en complexe gezondheidsproblemen. Hij richt zich daarbij op het dagelijks bewegen van de cliënt in zijn leefomgeving en streeft naar het behouden of vergroten van de zelfredzaamheid. Veranderingen in de verzorgings- en verpleeghuissector zorgen er tevens voor dat ouderen steeds langer thuis moeten blijven en hierdoor treffen we steeds complexere zorgvragen aan. Goede communicatie en een sterk behandelteam zijn, naast de benodigde kennis en kunde, essentieel voor het bieden van de juiste zorg. Zelfstandig, veilig, langer thuisblijven is dan ook zeer vaak een gezamenlijk doel van zowel de patiënt als de zorgverleners.

Haalbare einddoelen

Tijdens de behandelingen zijn we zeer praktisch bezig met het aanleren en onderhouden van de dagelijkse functies en activiteiten. Ieder op zijn eigen niveau en met zijn eigen, reëel haalbare, einddoel(en). Plezier hebben en plezier houden tijdens het bewegen staat bij ons voorop. Ook al is het niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen. De fysiotherapie wordt gegeven volgens de laatste inzichten uit recente literatuur en met state of the art behandeltechnieken waarbij mede gebruik wordt gemaakt van nieuwe technologieën in de zorg.

Ontdek onze bijzondere trainingsmogelijkheden waaronder onze trainingstuin

In onze oefenzalen en trainingstuin helpen we u om een sterker mens te worden. Sterk genoeg om de obstakels uit het dagelijks leven, zónder vallen en opstaan, te overwinnen. Kiezelpaadjes, wegversmallingen, hellingen en ongelijke stoeptegels, samen met onze geriatriefysiotherapeuten worden deze obstakels overwonnen. Met of zonder hulpmiddelen, maar altijd met onze persoonlijke aanpak, wordt de buitenwereld weer gewoon begaanbaar. Heeft u een nieuw hulpmiddel, zoals een rollator, scootmobiel of krukken en wilt u hier eerst graag even mee oefenen onder begeleiding? Dat begrijpen we goed bij Fysiovision. In onze trainingstuin oefent u zolang totdat u zich zelfverzekerd genoeg voelt om zelf met uw hulpmiddel op pad te gaan. 

Klanten beoordeling

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysiovision is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
[JS_CODE_0]Patiëntenportaal Fysiovision
Als patiënt van Fysiovision heeft u toegang tot het SpotOnMedics patiëntenportaal, uw persoonlijke digitale portaal.

Rugcentrum plus
Geriatrieteam plus
Hoofdvestiging  
Wagenaarstraat 157, Geleen
T 046 - 474 53 48
openingstijden >

Schouder- armcentrum plus
Enkel- voetcentrum plus 
Frans Erenslaan 103A, Geleen
T 046 - 474 6 134
openingstijden >

Knie- heupcentrum plus 
Jos Klijnenlaan 685B, Geleen
T 046 - 457 45 87 
openingstijden >

E info@fysiovision.nl  

Afspraak maken