Ouderenzorg uit een goed hart

De ouderdom komt nu eenmaal met gebreken en dat zijn er vaak meer dan één. Merkt u dat u letterlijk minder stevig in uw schoenen staat, eerder de neiging heeft tot vallen of klachten ondervindt tijdens het lopen of fietsen, dan is het wellicht verstandig om eens een afspraak te maken bij een fysiotherapeut van het Geriatrieteam plus. Ook bij complexe zorgvragen in de thuissituatie bieden de geriatrie fysiotherapeuten van het Geriatrieteam plus met hun netwerk van zorgverleners de hoognodige ondersteuning.


Thuis in fysiotherapie!

Het Geriatrieteam plus is een gespecialiseerd behandelteam dat frequent ingezet wordt bij complexe ouderenzorg in de thuissituatie. Wij richten ons mede op ouderen waarbij, naast de fysieke beperkingen, meerdere aandachtspunten meespelen en bieden daarbij ook zorg op maat aan huis. Samen sterk met hart voor het welzijn van de patiënt. Er is een nauwe samenwerking met uw huisarts, praktijkondersteuner ouderenzorg, specialist ouderengeneeskunde en eventueel geriater.

De geriatriefysiotherapeut van Fysiovision maakt hier een essentieel onderdeel van uit. De fysiotherapeuten van het Geriatrieteam plus hebben naast de zorg rondom de ouder wordende patiënt meerdere specialisaties zoals bijvoorbeeld: longaandoeningen, oedeem, aanmeten van steunkousen, oncologie, ontspanningstherapie en centraal neurologische klachten zoals Parkinson, beroerte en MS.


U heeft een vraag?
U of uw naaste ervaart problemen als gevolg van het ouder worden en u heeft hier een vraag over? Stel hem aan onze experts!

Ons team

Kayleigh Bachus

Geriatriefysiotherapeute io | Oedeemtherapeute | Lid ParkinsonNet
BIG 19928297004

Sem Koenen

Fysiotherapeute | CNA therapeute (centraal neurologische afwijkingen)
BIG 09931760404

Ingrid Meijs-Wouters

Oedeemtherapeute | TEK consulente en bandagiste | Lid ParkinsonNet | Incontinentie problematiek
BIG 29035572404

Henk Pepels

Fysiotherapeut | Neuro-revalidatie | Lid ParkinsonNet | Ontspanningstherapie
BIG 19034688604

Onze werkwijze

Bijzonder aan de werkwijze van het Geriatrieteam plus is dat we onze fysiotherapeuten met een buitengewone interesse voor de ouder wordende mens samenbrengen in een nauw samenwerkend team dat zich nagenoeg uitsluitend bezighoudt met deze patiëntengroep. Ook onze behandellocatie aan de Wagenaarstraat is hier volledig op ingericht. Op deze manier creëren we voor de klant een optimale behandelomgeving waarin de kennis, de ervaring, de toewijding en de behandelmogelijkheden aanwezig zijn om de klant maximaal van dienst te kunnen zijn. Door te kiezen voor expertise, kiezen we voor het welzijn en het belang van onze patiënten.

Veel gestelde vragen

Als u aanvullend verzekerd bent wordt de behandeling door de geriatrie fysiotherapeut vergoed. In sommige gevallen, indien er sprake is van een chronische aandoening of een operatie, valt fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling binnen de basisverzekering. Houd hierbij wel rekening met het resterende deel van uw eigen risico. De andere disciplines (denk hierbij aan Ergotherapie, Logopedie, Diëtetiek) worden uit de basisverzekering vergoed.

ls u niet in staat bent om naar de praktijk te komen kan de huisarts of specialist een verwijzing uitschrijven voor de behandeling aan huis. De geriatrie fysiotherapeut heeft verschillende oefenmaterialen ter beschikking voor een effectieve aan huis behandeling.

De geriatrie fysiotherapeut screent altijd vanuit meerdere invalshoeken oftewel multidisciplinair. Hierbij wordt gekeken of het nodig is om een andere specialist in te schakelen om de gezondheidsproblematiek te behandelen. Indien nodig wordt dit in overleg met de patiënt ingezet. Mochten er reeds andere disciplines betrokken zijn, wordt het contact gelegd en indien nodig overlegd omtrent de behandeling.

Ja, wij zijn met drie collega’s aangesloten bij ParkinsonNet en bieden naast individuele begeleiding ook groepstraining voor mensen met de ziekte van Parkinson.

Het multidisciplinaire team bestaat naast de geriatrie fysiotherapeut uit: een ergotherapeute, logopediste, diëtiste en deze kunnen aangevuld worden met een specialist ouderengeneeskunde en wijkverpleegkundigen.

Fysiovision heeft in 2024 met alle Nederlandse Zorgverzekeraars een overeenkomst afgesloten. Voor al uw fysiotherapeutische zorg kunt u dus, ongeacht bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent, gewoon bij ons terecht.. Klik hier voor meer informatie.

Wat onze klanten over ons vertellen

De eerste indruk was al meteen goed. Goed georganiseerde instelling en vriendelijk personeel, ik voelde me meteen op mijn plek!

De fysiotherapeut heeft oog voor de mens en niet alleen voor de aandoening en dat vind ik prettig en belangrijk.

Expertise in beeld

Altijd dicht bij huis

Het Geriatrieteam plus is flexibel en mobiel. Dat in zowel de figuurlijke als de letterlijke betekenis van het woord. Indien noodzakelijk of wenselijk komen we graag bij u langs. Zeker niet in de minste plaats om de thuissituatie bij uw behandeling te betrekken. Ook zijn we verbonden aan meerdere (verpleeg)tehuizen in Regio Geleen, Spaubeek en Beek waar we de bewoners van onze diensten voorzien.

Ons team daagt u uit

In onze oefenzalen en trainingstuin dagen we u uit en helpen we u om een sterker mens te worden. We schromen niet nieuwe technologische ontwikkelingen in te zetten. Een voorbeeld hiervan is de SmartFloor welke geïntegreerd is in de vloer van onze oefenzaal. Hiermee kunnen we snel en laagdrempelig het looppatroon analyseren en het valrisico bepalen. Bekijk voor meer informatie dit filmpje.

Klanten beoordeling

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysiovision is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
[JS_CODE_0]Patiëntenportaal Fysiovision
Als patiënt van Fysiovision heeft u toegang tot het SpotOnMedics patiëntenportaal, uw persoonlijke digitale portaal.

Rugcentrum plus
Geriatrieteam plus
Hoofdvestiging  
Wagenaarstraat 157, Geleen
T 046 - 474 53 48
openingstijden >

Schouder- armcentrum plus
Enkel- voetcentrum plus 
Frans Erenslaan 103A, Geleen
T 046 - 474 6 134
openingstijden >

Knie- heupcentrum plus 
Jos Klijnenlaan 685B, Geleen
T 046 - 457 45 87 
openingstijden >

E info@fysiovision.nl  

Afspraak maken