Rugklachten... wat kun je eraan doen?

Uw rug. Hij ondersteunt u bij uw werk, hobby en sport. Rug-, nek- en hoofdklachten kunnen u behoorlijk wat hinder bezorgen en zelfs dagelijks uw functioneren beïnvloeden. Laten we ze aanpakken! Veel mensen hebben al jaren last van deze klachten en melden zich met regelmaat bij een fysiotherapeut, behandelaar of arts. Bestaat er dan géén behandeling die wonderen verricht? Bij het Rugcentrum plus geloven we niet in één behandelmethode maar in een bredere kijk op de aanpak van rug-, nek en hoofdklachten.


Rugklachten dien je intensief en bij de basis aan te pakken

Speciaal voor langdurige en terugkerende rugklachten ontwikkelde Fysiovision een zeer compleet behandelprogramma: een specialistisch behandel- en trainingsconcept waarmee u al na een aantal weken beter kunt functioneren. Vanuit een uitgebreide analyse van uw rug worden de zwakheden en beperkingen in kaart gebracht. Dit is het startpunt van ons “op maat” behandeltraject. Samen werken we aan een optimale belastbaarheid van uw rug, tot het gewenste niveau, met zo min mogelijk hinder. Onder begeleiding van onze manueel therapeuten en fysiotherapeuten van het Rugcentrum plus bieden we u de handvaten en mogelijkheden dit ook in de toekomst te behouden.


U heeft een vraag over rug-, nek- of hoofdklachten?
U ervaart klachten aan uw rug, nek of hoofd en u heeft hier een vraag over? Stel hem aan onze experts, wij beantwoorden uw vraag graag!

Ons team

Linda Scheepens 

Manueel therapeute | Hoofdpijnklachten | Kaakfysiotherapie
BIG 19909114304

Foek Phaipraphan

Fysiotherapeute | Manueel therapeute io (Maitland)
BIG 69925880204

Ondersteunende expertise

Erik Tummers

Fysiotherapeut | Myofasciaal therapeut
BIG 9911213104

Onze werkwijze

Bijzonder aan de werkwijze van het Rugcentrum plus is dat we onze fysiotherapeuten en manueel therapeuten met een buitengewone interesse voor klachten aan de rug, nek en het hoofd samen brengen op een locatie specifiek ingericht voor deze patiëntengroep. Op deze manier creëren we voor de klant een optimale behandelomgeving waarin de kennis, de ervaring, de toewijding en de behandelmogelijkheden aanwezig zijn om de klant maximaal van dienst te kunnen zijn. Door te kiezen voor expertise, kiezen we voor het welzijn en het belang van onze patiënten.

Veel gestelde vragen

Het is natuurlijk lastig om behandelingen die elders uitgevoerd worden te vergelijken met onze aanpak. We kunnen alleen uitgaan van onze eigen kracht en meerwaarde. Belangrijk is in ieder geval dat onze fysiotherapeuten/manueel therapeuten alle facetten van rugklachten bekijken, onderzoeken en, indien nodig, behandelen. Dus niet alleen de spanning in de spieren, de beweeglijkheid van de rug, de kracht van de romp spieren, het functioneren tijdens het dagelijks activiteiten etc etc. Daarnaast maken we gebruik van de unieke en zeer effectieve trainingsapparaten van David Back.

Helaas bieden we deze mogelijkheid niet meer aan vanuit Fysiovision. Wel kunnen we u adviseren over alternatieve mogelijkheden om uw rug sterk te houden en de terugkomst van klachten tot een minimum te beperken.

Indien u, in voldoende mate, aanvullend verzekerd bent worden de fysiotherapie behandelingen vergoed door uw zorgverzekeraar. In sommige gevallen als er sprake is geweest van een operatie aan uw rug, dan wordt fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling vergoedt vanuit de basisverzekering. De oefengroepen zoals hierboven beschreven zijn op abonnementsbasis.

Nee, garanderen kunnen we dat niet. We kunnen u wel verzekeren dat wij ons uiterste best doen en tot de bodem uitzoeken waar uw klachten vandaan komen. Alleen dan kun je een gerichte aanpak bepalen met resultaat voor de lange termijn. Uw inzet en bijdrage zal mede bepalend zijn voor het resultaat. Wij bieden u de handvaten en mogelijkheden.

Ja, één van onze collegas heeft zich hier specifiek in gespecialiseerd.

Fysiovision heeft in 2024 met alle Nederlandse Zorgverzekeraars een overeenkomst afgesloten. Voor al uw fysiotherapeutische zorg kunt u dus, ongeacht bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent, gewoon bij ons terecht. Klik hier voor meer informatie.

Wat onze klanten over ons vertellen

Jarenlang heb ik gelopen met rugklachten maar na het Rug plus programma bij Fysiovision ben ik volledig klachtenvrij.

Omdat ik al eerder bij een fysio was geweest, had ik er een zwaar hoofd in. Fysiovision heeft bewezen dat het ook anders kan.

Expertise in beeld

Actief herstellen

Van meerwaarde in de aanpak binnen het Rugcentrum plus is de mogelijkheid de rompspieren te trainen op de toestellen van David Back. Uniek in onze regio en bewezen effectief. Door een startmeting op deze toestellen kunnen we exact in kaart brengen waar de eventuele zwakte in spierkracht zit en op welke manier deze effectief te trainen.

In goede handen

De behandeling op de behandelbank kan nog altijd een zinvol onderdeel zijn van de totale behandelaanpak bij rugklachten. Iedere rugklacht vraagt om een andere combinatie van behandelmethoden. Wij zijn ervan overtuigd dat we vanuit het uitgebreide onderzoek en het weloverwogen samen stellen van het behandeltraject het hoogst haalbare resultaat behalen.

Klanten beoordeling

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysiovision is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
[JS_CODE_0]Patiëntenportaal Fysiovision
Als patiënt van Fysiovision heeft u toegang tot het SpotOnMedics patiëntenportaal, uw persoonlijke digitale portaal.

Rugcentrum plus
Geriatrieteam plus
Hoofdvestiging  
Wagenaarstraat 157, Geleen
T 046 - 474 53 48
openingstijden >

Schouder- armcentrum plus
Enkel- voetcentrum plus 
Frans Erenslaan 103A, Geleen
T 046 - 474 6 134
openingstijden >

Knie- heupcentrum plus 
Jos Klijnenlaan 685B, Geleen
T 046 - 457 45 87 
openingstijden >

E info@fysiovision.nl  

Afspraak maken