Samen de schouders eronder!

Vanuit de meer dan 25 jaar ervaring bij Fysiovision zijn we ervan overtuigd dat de patiënt het beste geholpen is met een expert. Dat geldt niet in de minste plaats voor klachten aan de schouder en elleboog. Om deze reden hebben we binnen het Schouder- armcentrum plus een gespecialiseerd team van fysiotherapeuten voor u klaar staan. Zij zijn de experts die u nodig heeft voor de behandeling van uw klachten aan schouder en elleboog. 

Dit zijn complexe gewrichten die je in grote aantallen en met enige regelmaat behandeld moet hebben en waar je je, tot in het detail, in verdiept moet hebben, om tot een snel en blijvend behandelresultaat te komen. De uitdaging zit hem daarbij juist vaak in het vaststellen van de oorzaak van de klachten. Dit vraagt om vakmanschap, zo niet een getraind fysiotherapeutisch ambacht! 

Gezamenlijke missie

Het behandelcentrum beschikt over moderne faciliteiten waar u samen met uw fysiotherapeut aan herstel kunt werken. Dit alles in een gemoedelijke en prettige sfeer, met aandacht voor uw specifieke wensen en hulpvraag. Ook bij u thuis zijn we altijd dichtbij. Middels een app op uw smartphone of computer kunt u namelijk uw persoonlijke online oefenprogramma inzien en bijhouden. Tevens kunt u, op deze manier, informatie opzoeken en contact houden met uw fysiotherapeut. Binnen onze expertisecentra bestaat ook de mogelijkheid de patiënt te koppelen aan meerdere fysiotherapeuten. Zorg delen noemen we dat. Daar waar nodig zetten we, op deze manier, de specifieke kwaliteiten in van teamleden en houden we elkaar scherp door kritisch te zijn op elkaars handelen. Zo groei je als team boven jezelf uit. 

Het stappenplan om ons doel te bereiken

De fysiotherapeuten van het Schouder- armcentrum plus werken volgens een bepaald stappenplan. Dit met als doel uw klachten zo optimaal mogelijk in beeld te brengen, te analyseren en te kunnen bepalen welke behandelstrategie het meest effectief en efficiënt zal zijn.

De intake
We starten met het bepalen van de oorzaak van uw klachten. Het is immers essentieel om dit zo volledig mogelijk en met de hoogst mogelijke betrouwbaarheid in kaart te brengen alvorens te starten met de behandeling.

Het onderzoek
Vanuit de intake kiest de fysiotherapeut op welke manier uw klachten verder onderzocht dienen te worden. Hierbij kunt u denken aan een lichamelijk onderzoek van uw schouder en/of elleboog. Ook kan de fysiotherapeut u adviseren om een echo te laten maken. Deze kunnen wij binnen het Schouder- armcentrum plus zelf uitvoeren.

Het behandelplan bespreken
Bij het afronden van de intake en het onderzoek zal uw fysiotherapeut het behandelplan met u bespreken. We nemen de tijd om u goed uit te leggen wat de oorzaak van uw klachten is. Bij de keuze en invulling van het behandelplan zal uw fysiotherapeut rekening houden met uw doelen, wensen en verwachtingen.

De behandeling
Het behandeltraject binnen het Schouder- armcentrum plus is volledig afgestemd op uw doelstellingen en kan een combinatie van verschillende behandelmethoden zijn. Deze hebben als doel om u zo snel als mogelijk en blijvend van uw klachten af te helpen.

Beschikbare behandelmethoden 

Binnen het Schouder- armcentrum plus maken we gebruik van onderstaande behandelmethoden:
  • Manuele behandeltechnieken: om de functie en beweeglijkheid van uw schoudergordel en arm te verbeteren
  • Oefentherapie: oefeningen ter verbetering van de belastbaarheid
  • Flywheeltraining: innovatieve trainingsapparatuur waarmee kracht en uithoudingsvermogen verbeterd kunnen worden
  • Percutane electrolyse (PE): echogeleide behandeling middels een dunne naald met lichte stroomimpulsen bij langdurige peesklachten
  • Shockwavetherapie: behandeling voor langdurige peesklachten en kalkafzettingen in de pezen
  • Myofasciale technieken: om de beweeglijkheid van bindweefsel te verbeteren
  • Hand-polsspalken: op de locatie Medisch Centrum Kluis kunt u terecht voor het maken van spalken ter ondersteuning of als onderdeel van de behandeling. Onze partner Carpus Care handtherapie zal hiervoor zorgdragen. 

Klanten beoordeling

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysiovision is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
[JS_CODE_0]Patiëntenportaal Fysiovision
Als patiënt van Fysiovision heeft u toegang tot het SpotOnMedics patiëntenportaal, uw persoonlijke digitale portaal.

Rugcentrum plus
Geriatrieteam plus
Hoofdvestiging  
Wagenaarstraat 157, Geleen
T 046 - 474 53 48
openingstijden >

Schouder- armcentrum plus
Enkel- voetcentrum plus 
Frans Erenslaan 103A, Geleen
T 046 - 474 6 134
openingstijden >

Knie- heupcentrum plus 
Jos Klijnenlaan 685B, Geleen
T 046 - 457 45 87 
openingstijden >

E info@fysiovision.nl  

Afspraak maken