Ed Castermans uit Spaubeek

Ik ben vanuit Sportvision naar Fysiovision overgestapt om mijn lage rugklachten te laten behandelen. Jarenlang heb ik gelopen met rugklachten, elke ochtend opgestaan als een oud persoon, dit werd steeds erger totdat ik zelfs uitstralende pijn en een doof gevoel in het bovenbeen kreeg. Na het RugPlus-programma bij Fysiovision ben ik volledig klachtenvrij en sta ik weer als een normaal mens op en kan ik weer alles doen wat een gezond mens ook kan doen. Ook werd ik vroeger regelmatig ‘s nachts wakker van de klachten, dat is nu verleden tijd.
 

Jarenlang heb ik gelopen met rugklachten maar na het Rug plus programma bij Fysiovision ben ik volledig klachtenvrij.

Tijdens het programma zijn we gestart met enkele manuele behandelingen, daarna werd de overgang gemaakt naar actieve oefeningen op de David Back apparaten en functionele stabiliteitsoefeningen. Hierbij voelde ik elke week het dove gebied in het been kleiner worden tot dit uiteindelijk helemaal wegbleef. Toen ik klachtenvrij was en het gevoel weer helemaal terug was in het been ben ik gestart met de RugPlus-nazorg. Dit geeft me de mogelijkheid maar ook de verplichting voor mezelf om elke week de oefeningen te komen doen die me tijdens het traject zoveel baat hebben gedaan. In groepsverband en onder goede begeleiding heb ik meer motivatie en discipline om dit te doen, dan wanneer ik hier zelf thuis mee aan de slag zou moeten gaan. Omdat het resultaat zo goed is kom ik ook graag en is het makkelijker om het te blijven doen. Ik heb geen beperkingen meer zodat ik weer in het dagelijkse leven alles kan doen.


Rilana Tummers uit Jabeek 

Al een aantal jaren heb ik last van mijn bovenrug en is mijn houding niet goed. Het gevoel tussen mijn schouderbladen is soms zo vervelend dat ik rare bewegingen blijf maken in de hoop dat het weg gaat. Helaas lukt dit niet. Via de huisarts ben ik bij het rughuis terecht gekomen. Nadat ik alle voortrajecten heb doorlopen kreeg ik te horen dat ik wel aan de slag moest voor mijn rug maar niet bij het rughuis. Het psychologische deel bij het rughuis was voor mij niet nodig. 

Het advies was om weer bij een fysio aan de slag te gaan. Omdat ik al eerder bij een fysio was geweest, had ik er een zwaar hoofd in. Voorheen heb ik verschillende behandelingen zoals het los maken van de spieren, kleine oefeningen voor mijn houding en een beetje sporten. Helaas had ik hier weinig baat bij.

Omdat ik al eerder bij een fysio was geweest, had ik er een zwaar hoofd in. Het Rugcentrum plus heeft bewezen dat het ook anders kan.

Via het rughuis kwam ik bij fysiovision terecht. Uit de voortraject is gebleken dat zwakke spieren de boosdoeners waren. Met die zwakke spieren is het corrigeren van mijn houding ook onmogelijk. Toen ik de resultaten zag schrok ik, ik had niet verwacht dat het zo erg zou zijn. Waarschijnlijk hebben mijn 2 zwangerschappen meer met mijn lichaam gedaan dan ik dacht.

Maar nu we dit wisten zat er maar één ding op, en dat was sporten. Niet alleen mijn rug maar mijn hele romp moest sterker worden.

In het begin ging ik twee keer in de week naar Fysiovision om een half uur oefeningen te doen op de apparaten die hij speciaal op gericht zijn. Dit alles gebeurde natuurlijk onder begeleiding van een fysiotherapeut. Echter was dit niet alles, thuis moest ik ook oefeningen gaan doen. Dankzij de handige app van Fysiovision was ik altijd gemotiveerd om mijn oefeningen te doen. In de app kun je alle oefeningen vinden die de fysiotherapeut voor jou heeft uitgekozen. Bij alle oefeningen staat een duidelijk filmpje. Ook kun je erin aangeven of je de oefeningen heb gedaan en hoe het ging.

Na een aantal weken hoefde ik nog maar een keer in de week naar Fysiovision de oefeningen thuis die bleven gewoon doorgaan. Wel kreeg ik een keer in de maand wat nieuwe oefeningen.

Op het moment dat de fysiotherapeuten vinden dat je voldoende vooruitgang hebt geboekt kun je kiezen, of je gaat geheel zelf aan de slag. Dit kan thuis en/of in de sport school en dan maak je na een bepaalde tijd week een afspraak bij Fysiovision. Of je kunt deelnemen aan de rugplus nazorggroep van Fysiovision in combinatie met thuis of in de sportschool sporten.

Ik heb gekozen voor de rugplus nazorggroep en thuis sporten. Voor mij is dit de juiste keuze geweest, het is een beetje een stok achter de deur. Het staat gewoon vast dat ik iedere week een dag ga. Het sporten in de nazorggroep is gezellig, doeltreffend en je kunt altijd je vragen kwijt bij de aanwezige fysiotherapeut. Stel je wilt een wat nieuwe oefeningen voor thuis, dan krijg je die gewoon.

Dus wil je goede begeleiding, ben je niet zo thuis in al die oefeningen en wil je na een paar behandelingen niet volledig stoppen dan zou ik Fysiovision zeker adviseren!

Klanten beoordeling

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysiovision is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
[JS_CODE_0]Patiëntenportaal Fysiovision
Als patiënt van Fysiovision heeft u toegang tot het SpotOnMedics patiëntenportaal, uw persoonlijke digitale portaal.

Rugcentrum plus
Geriatrieteam plus
Hoofdvestiging  
Wagenaarstraat 157, Geleen
T 046 - 474 53 48
openingstijden >

Schouder- armcentrum plus
Enkel- voetcentrum plus 
Frans Erenslaan 103A, Geleen
T 046 - 474 6 134
openingstijden >

Knie- heupcentrum plus 
Jos Klijnenlaan 685B, Geleen
T 046 - 457 45 87 
openingstijden >

E info@fysiovision.nl  

Afspraak maken