Gecentraliseerde zorg rondom de knie en heup

Om op het gebied van (knie-heup)revalidatie een effectiever en efficienter totaalpakket te kunnen bieden, hebben we ervoor gekozen dit in een alleen dáárvoor bestemd expertisecentrum invulling te geven. Vanaf de eerste intake tot aan het laatste testmoment staat alles in het teken van uw klacht, uw herstelproces en uw einddoel. Een lichaam wordt zwaar belast, zowel bij het uitoefenen van een sport alsook in het dagelijks leven. De banden, pezen, spieren en het kraakbeen rondom deze gewrichten lopen hierbij kans op letsel waarna, niet zelden, een operatie noodzakelijk is. 

Daarna begint vaak een langdurig herstelproces waarbij meerdere zaken geoefend moeten worden. Denk hierbij aan:
 • beweeglijkheid
 • stabiliteit
 • kracht
 • uithoudingsvermogen
 • snelheid
De fysiotherapeuten van het Knie- heupcentrum plus staan voor u klaar om u met raad en daad te ondersteunen tijdens het behandeltraject. Laat u overtuigen door onze bijzondere aanpak.

Meten is weten

Wanneer ben je, tijdens het herstelproces, op het punt gekomen om bijvoorbeeld je hobby, sport of werk te hervatten? En wanneer kun je de volgende fase doorlopen met als doel weer fit te worden? Bij het Knie- heupcentrum plus hebben we de mogelijkheden tot onze beschikking om het startniveau, de vooruitgang én de momenten waarop de volgende fase gestart mag worden in kaart te brengen en inzichtelijk te maken. Deze testmomenten zijn verwerkt in onze behandelprotocollen waardoor we altijd een onderbouwde beslissing nemen wanneer over te gaan naar de volgende fase in je revalidatieproces. De invulling van uw revalidatie mag niet gebaseerd zijn op het onderbuikgevoel van de fysiotherapeut, maar dient te verlopen volgens de laatste medische en wetenschappelijke richtlijnen. Op deze manier verloopt uw revalidatie zo goed én zo snel mogelijk... zonder ongewenste terugval op complicaties.

Wat hebben wij u te bieden bij het Knie- heupcentrum plus?

 • een revalidatieomgeving volledig in het teken van uw klacht!
 • gespecialiseerde fysiotherapeutische en persoonlijke zorg
 • goede faciliteiten: zowel binnen als buiten (gras- en kunstgrasvelden)
 • test-, behandel- en trainingsapparatuur met bewezen effectiviteit
 • wetenschappelijk onderbouwde test- en behandelprotocollen
 • korte lijnen met diverse orthopeden van verschillende ziekenhuizen in Nederland en België
 • geen wachttijden (binnen 48 uur)
 • snelle diagnostiek

Onze expertise blijft niet onopgemerkt

Zowel nationaal als internationaal worden de fysiotherapeuten van het Knie- heupcentrum plus gevraagd hun bijdrage te leveren aan wetenschappelijke studies en innovatieve behandelmethoden. Hieronder een overzicht van de projecten en wetenschappelijke studies waarbij we betrokken zijn:
 • Uitvoeren van een wetenschappelijke studie in samenwerking met orthopedie Zuyderland.
  Titel van de studie: "Effectiveness of blood flow restriction training after bone-patellar tendon-bone anterior cruciate ligament reconstruction: a feasibility study"; ofwel het “Best Friend Trial”.
 • Betrokkenheid bij een wetenschappelijke studie naar de veiligheid en het effect van een innovatieve operatietechniek bij kraakbeendefecten in de knie. Tom Ehlen is hiervoor door Regentis Biomaterials (Israël) benaderd. Tom heeft vooraf aan de studie de inmiddels wereldwijd toegepaste patiëntenrichtlijn en het revalidatieprotocol geschreven. Momenteel schoolt en coördineert hij alle hierbij betrokken fysiotherapeuten binnen Europa en monitort hij de resultaten van de patiënten.
  De titel van de studie: "A Prospective, Open-Label, Multicenter Pivotal Study to Evaluate the Safety and Efficacy of GelrinC® for the Treatment of Symptomatic Articular Cartilage Defects of the Femoral Condyle: A Comparison to Historical Control Microfracture."
 • Lisa van Rijn publiceerde in 2019 haar eerste artikel:
  van Melick N., van Rijn L. et al. Fatigue affects quality of movement more in ACL-reconstructed soccer players than in healthy soccer players. Knee Surgery, Sports Traumatology, Arthroscopy (2019) 27:549–555.
  Momenteel loopt er een vervolgstudie hierop, waarbij wordt onderzocht hoe het 3 jaar na voorste kruisbandreconstructie met deze voetballers gaat.
 • Naast deze studies is Lisa van Rijn, in samenwerking met Zuyderland orthopedie, actief met de voorbereidingen voor een studie naar het effect van twee behandelmethoden bij mensen met patellofemorale pijnklachten. Hierover later meer!
 • Tom Ehlen heeft onlangs bijgedragen aan een project namens orthopedie van het MUMC+, omtrent het beweeghuis en optimalisatie van het zorgpad bij knieartrose.
 • Tom Ehlen is, vanuit een samenwerking met de orthopedisch chirurgen gespecialiseerd in kraakbeendefecten in het MUMC+, de contactpersoon voor alle patiënten die een kraakbeenoperatie ondergaan. Voor meer info, zie https://orthopedie.mumc.nl/kraakbeendefect-de-knie-nieuwe-behandelingen
 • Het Knie- heupcentrum Plus team draagt bij aan scholing orthopedie binnen zowel het Zuyderland als het MUMC+. Denk hierbij aan maandelijkse onderwijsmiddagen en het scholingsprogramma vanuit de Regionale Opleiding Groep Orthopedie Zuid (ROGO-Zuid).
 • Het Knie- heupcentrum Plus werkt intensief samen met Ruud Bongers, docent-onderzoeker bij het lectoraat Data Intelligence van Zuyd Hogeschool.
  Na te hebben meegewerkt aan verschillende projecten rondom iCaptur, heeft dit een vervolg gekregen in de vorm van deelname aan het recent lopende KIEM project 2020: “een onderzoek naar de (ervaren) meerwaarde van het gebruik van een mHealth Applicatie iCaptur door zorgprofessionals en patiënten in de Voorste Kruisband revalidatie”.
 • Tom Ehlen heeft samen met twee collega knie-experts, Sharon Portegies uit Haarlem en Martijn Janssen uit Arnhem, “the Knee community” opgericht. Dit is een online platform waar zij wetenschap, innovaties, kennis en kunde delen met zowel fysiotherapeuten als medisch specialisten omtrent fysiotherapie en revalidatie van de knie. Samen hebben zij in 2019 de Melbourne ACL Rehabilitation Guide 2.0 naar het Nederlands vertaald, zodat deze gemakkelijk te gebruiken is door zowel fysiotherapeut als patiënt binnen Nederland.

Klanten beoordeling

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysiovision is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
[JS_CODE_0]Patiëntenportaal Fysiovision
Als patiënt van Fysiovision heeft u toegang tot het SpotOnMedics patiëntenportaal, uw persoonlijke digitale portaal.

Rugcentrum plus
Geriatrieteam plus
Hoofdvestiging  
Wagenaarstraat 157, Geleen
T 046 - 474 53 48
openingstijden >

Schouder- armcentrum plus
Enkel- voetcentrum plus 
Frans Erenslaan 103A, Geleen
T 046 - 474 6 134
openingstijden >

Knie- heupcentrum plus 
Jos Klijnenlaan 685B, Geleen
T 046 - 457 45 87 
openingstijden >

E info@fysiovision.nl  

Afspraak maken