Effectief behandelprogramma bij rug- en nekklachten

Uw herstel vraagt aandacht. Daarom kunt u rekenen op een intensieve begeleiding. Ons team van specialisten staat voor u klaar. Er zal hoofdzakelijk sprake zijn van een 1-op-1 aanpak. Na verloop van tijd en afhankelijk van uw vorderingen, zal er ook in kleine groepen geoefend kunnen worden. Het effectief behandelen van langdurige of terugkerende rugklachten is niet eenvoudig. Het is ook niet iets wat voor u gedaan kan worden. U, als patiënt, zult ook zelf aan de slag moeten. Naast het oefenen van beweeglijkheid en het trainen van de romp spieren zal er ook gekeken moeten worden naar uw dagelijkse activiteiten en gewerkt moeten worden aan, vaak relatief kleine, gedragsveranderingen.

De aanpak op maat is wat het verschil maakt

Maar het kan ook zo zijn dat er meerdere facetten meespelen en de conditie van uw rug veel aandacht behoeft. Dit kunnen we middels specifieke testen op, onder andere, de David Back apparatuur inzichtelijk maken waarna we gericht aan de slag kunnen. Tijdens de behandeling en training richten we ons op verschillende factoren welke samen de belastbaarheid van uw rug bepalen:
  • beweeglijkheid van de rug
  • stabiliteit van de wervelkolom
  • kracht van de rompspieren
Individueel kunnen de aandachtspunten waaraan gewerkt dient te worden verschillen. Dit wordt tijdens een uitvoerig intake gesprek en onderzoek bepaald. Vervolgens wordt met u besproken welk behandeltraject gevolgd zou kunnen worden en hoe lang dit zal gaan duren.

Hoe pakken wij het samen aan

Binnen het Rugcentrum plus maken we gebruik van innovatieve behandelmethoden. Een wezenlijk en onderscheidend onderdeel hiervan is de test- en trainingsapparatuur van David Back. Het trainen van de kracht en beweeglijkheid op deze computergestuurde apparaten is bewezen effectiever. Zowel onze fysiotherapeuten van het Rugcentrum plus als ook onze patiënten zijn hier zeer enthousiast over.

De oorzaak van uw klachten, de klachtenhistorie en hoe u met de klachten omgaat bepalen mede de behandelaanpak, de intensiteit en de duur van het behandeltraject. Bij de intake bespreken we welk programma het meest geschikt voor u is. Bij milde of acute klachten kan het behandeltraject kort duren en minder intensief zijn. Indien u reeds jaren met klachten rondloopt is de kans groter dat er intensiever en over een langere periode aan het herstel van uw rugklachten gewerkt dient te worden. Heeft u uiteindelijk uw gewenste niveau bereikt, dan wilt u waarschijnlijk niet meer terugvallen. We bespreken samen of een vervolgtraject evt in groepsverband wenselijk is om conditie en kracht van uw rug op peil te houden. 

Klanten beoordeling

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysiovision is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
[JS_CODE_0]Patiëntenportaal Fysiovision
Als patiënt van Fysiovision heeft u toegang tot het SpotOnMedics patiëntenportaal, uw persoonlijke digitale portaal.

Rugcentrum plus
Geriatrieteam plus
Hoofdvestiging  
Wagenaarstraat 157, Geleen
T 046 - 474 53 48
openingstijden >

Schouder- armcentrum plus
Enkel- voetcentrum plus 
Frans Erenslaan 103A, Geleen
T 046 - 474 6 134
openingstijden >

Knie- heupcentrum plus 
Jos Klijnenlaan 685B, Geleen
T 046 - 457 45 87 
openingstijden >

E info@fysiovision.nl  

Afspraak maken