De behandeling van kanker vraagt om een fit lichaam

Vanaf het moment van de diagnose kanker komt er veel op u af. De therapeuten van Oncozorg plus nemen u bij de hand en bieden begeleiding bij oncologische pre- en revalidatie. Ja, ook voorafgaand aan een medische behandeling bij kanker is het van meerwaarde uw lichamelijke conditie te verbeteren. De impact van een medische behandeling van kanker kan namelijk gezien worden als het leveren van een lichamelijke topprestatie vergelijkbaar met volbrengen van een marathon.

Hoe pakken we dat samen aan? Wij weten hoe!

Fit zijn vóór en tijdens deze behandeling is dus van groot belang. Het expertiseteam van Oncozorg plus kan u hierbij begeleiden middels een op maat afgestemd trainingsprogramma. Naast fysieke begeleiding door de oncologiefysiotherapeut van Fysiovision, biedt Oncozorg plus ook begeleiding bij:
 • het afstemmen van een juiste voedingstoestand
 • het ondersteunen bij uw mentale welbevinden
 • klachten met spreken en slikken
 • het verbeteren van uw energieverdeling
 • het behandelen van klachten aan het bekken en organen gelegen in het bekken
Dit is mogelijk omdat we nauw samenwerken in een team van specialisten op het gebied van oncologie. We hebben een gezamenlijk doel namelijk: de oncologische patiënt kundig, gepassioneerd en vanuit meerdere invalshoeken begeleiden zowel vóór, tijdens en na de medische behandeling voor kanker zodat deze patiënt, zowel fysiek als mentaal, optimaal het behandeltraject doorloopt en zijn/haar leven aansluitend kan vervolgen.

Gespecialiseerde herstelprogramma’s

Bij Oncozorg plus maken we gebruik van volledig gespecialiseerde herstelprogramma’s in het kader van de ziekte kanker. De oncologische revalidatie maakt gebruik van een multidisciplinaire benadering op gebied van onderzoek en behandeling met als doelen:
 • het verminderen van ziekte- en behandel gerelateerde klachten
 • het minimaliseren van het aantal beperkingen en
 • het voorkomen van lange termijn problematiek
Omdat iedere kankersoort, ondanks vergelijkbare medische behandelinterventies, zich anders uit in het fysieke (dis)functioneren is hier ook de behandelaanpak op aangepast. Er zijn specifieke behandelprogramma’s bij:
 • borstkanker
 • maag/darm kanker
 • prostaatkanker
 • longkanker
 • hoofd/hals tumoren

De oncologiefysiotherapeut is uw zorgcoördinator

Tijdens uw behandeltraject zal onze oncologiefysiotherapeut Kayl Pijpers de coördinatie op zich nemen. De lijnen met de andere zorgverleners zijn kort en er vindt regelmatig overleg plaats. Het expertiseteam staat garant voor een kundige begeleiding waarbij we het belangrijk vinden dat u ontzorgd wordt. Eventuele afspraken bij de andere disciplines worden voor u geregeld en bij voorkeur op één locatie en aansluitend. U heeft al genoeg aan uw hoofd.

Klanten beoordeling

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysiovision is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waarderingPatiëntenportaal Fysiovision
Als patiënt van Fysiovision heeft u toegang tot het SpotOnMedics patiëntenportaal, uw persoonlijke digitale portaal.

Rugcentrum plus
Geriatrieteam plus
Oncozorg plus
Hoofdvestiging  
Wagenaarstraat 157, Geleen
T 046 - 474 53 48
openingstijden >

Schouder- armcentrum plus
Enkel- voetcentrum plus 
Frans Erenslaan 103A, Geleen
T 046 - 474 6 134
openingstijden >

Kniecentrum plus 
Jos Klijnenlaan 685B, Geleen
T 046 - 457 45 87 
openingstijden >

Dependance Heerlen 
Heerlerbaan 58C, Heerlen
T 045 - 820 00 16
openingstijden >

E info@fysiovision.nl  

Afspraak maken