Gespecialiseerde zorg bij de ziekte kanker

Het zal je maar gebeuren! Geconfronteerd worden met de ziekte kanker. Naast de directe gevolgen van deze ziekte op uw lichaam heeft de medische behandeling vaak ook een ingrijpende impact op uw fysieke gesteldheid. Daarnaast zal het gunstige effect van een medische behandeling groter zijn indien u fysiek en mentaal in goede conditie bent. De experts van het Oncozorg plus team ondersteunen u graag bij het doorlopen van uw behandelproces.


Samen sterk

Als de ziekte kanker in uw leven komt heeft dat een grote impact op uw eigen leven en dat van uw omgeving. Er breekt een periode van onzekerheid aan. Je raakt de grip op je leven kwijt….Toch zijn er ook zaken waar je wel invloed op uit kunt oefenen. Denk hierbij aan de fysieke en mentale gesteldheid van je lichaam. Zeer belangrijke factoren in relatie tot het medische behandeltraject. De gekwalificeerde therapeuten van het Oncozorg plus team staan klaar u kundig en gepassioneerd te begeleiden tijdens uw herstelproces. We stellen ze graag aan u voor.


U heeft een vraag over naar aanleiding van kanker?
U heeft de diagnose kanker gekregen en u heeft hier een vraag over? Stel hem aan onze experts, wij beantwoorden uw vraag graag!

Ons team

Kayl Pijpers

Oncologie fysiotherapeut MSc | Geriatriefysiotherapeut MSc io | Oedeemtherapeut | Lid OncoNet Zuyd
BIG 19917375504

Ineke Antonio  

Ergotherapie | Ergovision

Nina Wauters-Kardaun 

Logopedie | Logovision

Kim Vaasen-Opstal

Bekkenfysiotherapie | Basis in Balans

Chantal van den Broek

Diëtiste 

John Vaasen

Psychosociale oncologie | Alom

Onze werkwijze

Bijzonder aan de werkwijze van het Oncozorg plus team is dat we deze groep zorgverleners met een buitengewone interesse voor dit aandachtsgebied samengebracht hebben, grotendeels op één locatie, mede ingericht voor deze patiëntengroep. Op deze manier creëren we voor de klant een optimale behandelomgeving waarin de kennis, de ervaring, de toewijding en de behandelmogelijkheden aanwezig zijn om de klant maximaal van dienst te kunnen zijn. Door te kiezen voor expertise en samenwerking, kiezen we voor het welzijn en het belang van onze patiënten. 

Veel gestelde vragen

Ja, uit onderzoek is gebleken dat trainen tijdens chemotherapie veilig en effectief is. Doel tijdens deze fase is uw spierkracht en aerobe uithoudingsvermogen zo optimaal mogelijk te houden. Hierdoor wordt conditieverlies beperkt en is de weg naar herstel korter.

Oedeem fysiotherapie is ook een onderdeel van Oncozorg plus. Oedeem klachten worden volgens de laatste nieuwe inzichten en methoden behandeld. Ook voor het aanmeten van steunkousen en andere compressiehulpmiddelen kunt u terecht bij de oedeem fysiotherapeut van Oncozorg plus.

Indien u aanvullend verzekerd bent wordt de behandeling voor oncologiefysiotherapie vergoed. In sommige gevallen, wanneer er sprake is geweest van een operatie of bestraling, wordt fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling vergoedt vanuit de basisverzekering. De andere disciplines (denk hierbij aan Ergotherapie, Logopedie, Diëtetiek) worden uit de basisverzekering vergoed.

Het multidisciplinaire team bestaat naast de oncologie fysiotherapie van Fysiovision uit ergotherapie, logopedie, diëtetiek, bekkenfysiotherapie en psychologie. Allen gespecialiseerd in de begeleiding van oncologische patiënten.

Fysiovision heeft in 2021 met alle Nederlandse Zorgverzekeraars een overeenkomst afgesloten. Voor al uw fysiotherapeutische zorg kunt u, ongeacht bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent, gewoon bij ons terecht. Klik hier voor meer informatie.

Wat onze klanten over ons vertellen

Meer energie en meer zelfvertrouwen. Het hele team van specialisten op oncologisch gebied is geweldig!

De dingen die ik vroeger kon, kan ik door revalidatie bij Fysiovision nu ook weer allemaal.

Expertise in beeld

Hier volgt spoedig een filmpje die een indruk geeft van de innovatieve aanpak binnen Oncozorg plus.

Hier volgt spoedig een filmpje die een indruk geeft van de innovatieve aanpak binnen Oncozorg plus.

Klanten beoordeling

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFysiovision is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waarderingPatiëntenportaal Fysiovision
Als patiënt van Fysiovision heeft u toegang tot het SpotOnMedics patiëntenportaal, uw persoonlijke digitale portaal.

Rugcentrum plus
Geriatrieteam plus
Oncozorg plus
Hoofdvestiging  
Wagenaarstraat 157, Geleen
T 046 - 474 53 48
openingstijden >

Schouder- armcentrum plus
Enkel- voetcentrum plus 
Frans Erenslaan 103A, Geleen
T 046 - 474 6 134
openingstijden >

Kniecentrum plus 
Jos Klijnenlaan 685B, Geleen
T 046 - 457 45 87 
openingstijden >

Dependance Heerlen 
Heerlerbaan 58C, Heerlen
T 045 - 820 00 16
openingstijden >

E info@fysiovision.nl  

Afspraak maken