Oedeemtherapie

Oedeemtherapie is de behandeling van oedeem (vochtophoping/zwelling) en het lymfsysteem. Dit gebeurt door middel van specifieke handgrepen en technieken.

Daarnaast bieden we ondersteuning in het controleren en voorkomen van oedeemklachten.

Herkent u de volgende klachten:

  • zwaar/strak gevoel in uw arm, been of romp
  • zichtbare zwelling armen, benen, romp
  • littekenverkleving
  • bewegingsbeperking in spieren en gewrichten

Dan is er vaak sprake van een vocht- of oedeemprobleem. Vaak niet zichtbaar, maar voelbaar des te meer. Soms pijnlijk, maar altijd hinderlijk. Het kan je echt in je bewegen en functioneren beperken.

Maar er is iets aan te doen! Kom eens langs tijdens ons oedeemspreekuur en laten we samen kijken hoe we het kunnen oplossen.

Gespecialiseerde kijk

Vocht- en oedeemproblematiek is vaak complex en vraagt om een gespecialiseerde kijk. Onze oedeemtherapeut en bandagist bekijken tijdens het spreekuur uw klacht zeer nauwgezet.

We onderzoeken de oorzaak, het type oedeem, is er wellicht sprake van een combinatie van oedemen? En wat zou de beste aanpak zijn voor uw klacht?

Behandelplan op maat

Niet met een standaard aanpak, maar altijd een behandelplan op maat: een combinatie van behandelmethoden (bv lymfedrainage, oefentherapie) en/of de juiste hulp- en compressiemiddelen. Met de juiste kennis én ervaring is er altijd een oplossing die uw probleem verlicht of zelfs oplost.

Kom naar het oedeemspreekuur

Laat u informeren! Maar belangrijker nog, blijf niet langer lopen met oedeem, kom bij ons langs tijdens ons gratis oedeemspreekuur. Specialisten kijken naar uw klacht en u ontvangt tevens gedegen en vrijblijvend advies.

Het spreekuur vind plaats in het Medisch Centrum Kluis in Geleen en op locatie Oldekamp Medisch in Heerlen. Na het invullen van uw gegevens ontvangt u direct per e-mail de afspraakbevestiging.


Maak direct een afspraak

Laden...

Kun je geen afspraak maken via de afsprakenmodule, of je twijfelt of de spreekuren voldoen aan je wensen? Dan kun je altijd rechtstreeks contact met ons opnemen. Wij zullen dan samen met je beoordelen welke zorg het beste bij je past.

Stuur een mail naar info@fysiovision.nl of, nog sneller, bel met Fysiovision Geleen op 046 474 53 48.

© 2015 - Fysiovision