Nieuws archief

Onze Behandelmethoden

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie richt zich op blessurebehandeling en blessurepreventie bij (top)sporters. Met de kennis en ervaring van gespecialiseerde sportfysiotherapeuten en alle moderne faciliteiten, zowel indoor als outdoor, bereikt de sporter weer snel zijn oude trainings- en prestatieniveau.

Lees meer

Manuele therapie

Manuele therapie richt zich op de behandeling van klachten aan de wervelkolom en/of gewrichten in armen en benen.

Naast het behandelen van pijn, is deze therapie ook geschikt wanneer gewrichten ‘slechter bewegen’.

Lees meer

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie is de behandeling van oedeem (vochtophoping/zwelling) en het lymfsysteem. Dit gebeurt door middel van specifieke handgrepen en technieken.

Daarnaast bieden we ondersteuning in het controleren en voorkomen van oedeemklachten.

Lees meer

Handtherapie

Handfysiotherapie is een bijzonder specialisme binnen de fysiotherapie. Bij Fysiovision hebben we een specialist in ons team. Hiermee hebben we bovengemiddeld veel kennis in huis als het gaat om hand- en polsaandoeningen. Natuurlijk is therapie daar ook een onderdeel van. Een voorbeeld is het op maat vervaardigen van spalken. U kunt erop vertrouwen dat u in goede handen bent.

Lees meer

Geriatrie fysiotherapie

Geriatrie fysiotherapie is de behandeling van ouderen gericht op het behoud van zelfredzaamheid en onafhankelijkheid in de thuissituatie.

Behandeling vindt plaats op de praktijk of bij de cliënt thuis.

Lees meer

Neurorevalidatie

Neurorevalidatie is een behandeling/revalidatie gericht op specifieke ziektebeelden waaronder beroerte, MS, Parkinson, Niet Aangeboren Hersenafwijking en dementie.

Behandeling vindt plaats op de praktijk of bij de cliënt thuis.

Lees meer

Oncologie fysiotherapie

Behandeling gericht op het herstellen en behouden van lichamelijke conditie en hervatten van taken tijdens of na behandeling tegen kanker (chemotherapie/bestraling).

Lees meer

Echografie

Echografie werkt met geluidsgolven en is in staat veranderingen in het weefsel zichtbaar te maken.

Denk hierbij aan gezwollen of ontstoken pezen, verkalkingen, weefselschade of vocht. Op basis van dit onderzoek kan een efficiënte behandeling bepaald worden.

Lees meer

Shockwave therapie

Shockwave therapie stimuleert het zelfherstellend vermogen van het weefsel. Zeer geschikt bij hielpijn, golfers- of tenniselleboog, knieklachten en pijn in scheenbeen.

Lees meer

EPTE

EPTE (echogeleide percutane therapeutische electrolyse) is een nieuwe innovatieve behandelmethode voor langdurige peesklachten.

U kunt hierbij denken aan tenniselleboog, achillespeesklachten, kniepeesklachten etc. die (ondanks eerdere behandelmethodes) onvoldoende herstellen en pijnklachten blijven geven. Dan zou EPTE een goede optie kunnen zijn. 

Lees meer

Dry Needling

Behandelmethode tegen acute en chronische pijn en stijfheid in spieren.

De oorzaak van de klacht is dan een lokale verharding in de spier welke triggerpoint wordt genoemd. Een zeer fijn naaldje wordt door de huid in dit triggerpoint geprikt waardoor de verharding ontspant en geheel of gedeeltelijk verdwijnt.

Lees meer

Kinesiotaping

Tapetechnieken worden al sinds jaren gebruikt binnen de fysiotherapie. De traditionele (witte) tape wordt mn gebruikt om gewrichten te stabiliseren om het beschadigde weefsel de kans te geven sneller en beter te herstellen. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat de laatste jaren steeds meer sporters zijn beplakt met fel gekleurde tape. Deze fel gekleurde […]

Lees meer

4xT Myofasciale therapie

Myofasciale therapie is gericht op de behandeling van klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. Doelstelling is het verbeteren van de gewrichtsfuncties door verbetering van de (myo)fasciale beweeglijkheid.

Lees meer

Adem- en ontspanningstherapie

Een opgejaagd gevoel, hyperventilatie, slaapproblemen, stress, concentratieproblemen en rug- of nekklachten zijn slechts een aantal gevolgen die in relatie kunnen staan met een te hoge lichamelijk- en mentale spanning.

Belangrijk is het dan om te leren omgaan met een te hoge spanning met als doel deze te verminderen of zelfs in zijn geheel te verhelpen. Wij helpen u graag hierbij! Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn om bij een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten adem- en ontspanningstherapie te volgen.

Lees meer
© 2015 - Fysiovision